Duurzaamheid

De woningen van Park Waterrijk Zuid, Fase 4 en Fase 5  worden allemaal gasloos en op zeer energiezuinige wijze gerealiseerd. Voor u als koper en toekomstig bewoner heeft dit op gebied van financiën en comfort een aantal voordelen:

 • een aanzienlijk lagere energierekening;
 • geen gasaansluiting;
 • meer leencapaciteit bij het afsluiten van een hypotheek;
 • korting op uw hypotheekrente;
 • meer comfort door toepassing van vloerverwarming en -koeling;
 • meer vrijheid bij het inrichten van de woning omdat er geen radiatoren aanwezig zijn;

EPC = 0,0

De te realiseren woningen van Park Waterrijk Zuid, Fase 4 en Fase 5  worden allemaal uitgevoerd met een EPC van 0,0. Sinds 2015 schrijft de wet bij nieuwbouwwoningen een maximale EPC van 0,4 voor en vanaf 2020 wordt dit verlaagd naar 0,0. De toekomstige woningen van Park Waterrijk lopen hier alvast op vooruit!

In veel woningen is het energieverbruik veel hoger dan noodzakelijk. Dat komt veelal door verlies van warmte via deuren en ramen, door tocht en ventilatie. De energie die een woning verbruikt kan worden uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Hoe lager deze waarde, hoe meer de woning gebruik maakt van duurzame energiebronnen om de vaste installaties van elektriciteit te voorzien én hoe meer slimme maatregelen zijn genomen om warmteverlies terug te dringen.

Energiezuinig

Om het energieverlies van de woning zo veel als mogelijk te beperken:

 • verbeteren wij de woningschil door middel van hoogwaardige isolatie en driedubbele beglazing;
 • beperken wij het luchtverlies van de woning door alle kieren en naden extra goed te dichten;
 • winnen wij het warmteverlies dat bij het douchen en ventileren ontstaat terug;
 • gebruiken wij de meest energiezuinige apparatuur die er is, zoals een A+++-warmtepomp;
 • plaatsen wij zonnepanelen voor het voeden van de technische installaties voor het verwarmen en ventileren van de woning.

Klimaatgarant

Door het toepassen van al deze duurzame maatregelen wordt er sterk bespaard op de maandelijkse vaste energielasten. De gasaansluiting komt immers te vervallen en een groot deel van de elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen.

Om u de eerste vijf jaar te garanderen dat het systeem doet wat wordt beloofd, werken wij samen met Klimaatgarant. Klimaatgarant garandeert de eerste vijf jaar geen energieverbruik voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater. Staat de speciale kWh-meter na vijf jaar niet op nul? Dan betaalt Klimaatgarant het verschil.

Duurzaamheidshypotheek

Door de aankoop van een gegarandeerd duurzame woning zijn de toekomstige woonlasten aantoonbaar lager. Mede hierdoor bieden banken in toenemende mate een zogenoemde duurzaamheidshypotheek aan. De extra leencapaciteit kan hierbij oplopen tot €15.000,- en sommige banken hanteren zelfs een aangepast lager rentetarief.

Met de aankoop van een energieneutrale woning draagt u niet alleen een steentje bij aan een duurzamere samenleving, maar heeft u ook financieel voordeel!

Voor meer informatie over duurzaamheidshypotheken en uw mogelijkheden kunt u contact opnemen met uw hypotheekadviseur.

Interesse formulier

Geïnteresseerd in dit mooie project? Vul dan het formulier in op de contactpagina.

Naar contact

Uitleg bodemwarmtepomp